Vol gas voor de kinderafdeling van DZ

We hielden de afgelopen week met angst en beven de brievenbus van onze studio in de gaten. Na de opnamen voor het Deventer Ziekenhuis van de Stöppelkidsrally verwachtten we zeker één, maar mogelijk meer brieven van het Centraal Justitieel Incassobureau. Want het ging soms letterlijk ‘vol gas’ over de Sallandse wegen!

Toertocht

Aan de telefoon had de communicatie-afdeling van het Deventer Ziekenhuis gevraagd of we een video-impressie wilden maken, van wat ‘een toertocht’ voor de kinderafdeling werd genoemd. Voor het rennersveld, waaronder vele bloedsnelle Porsches, Ferrari’s en een een angstaanjagende McLaren 570gt 2, werd het inderdaad een relaxed autoritje door het liefelijke Salland. Maar hoe anders was het voor ons in onze Volkswagen Up 1.0, model 2014.

Asfalt

Nadat de interviews waren opgenomen met de bijrijders van de sportwagens (de kinderen die geregeld in het ziekenhuis liggen) begon het feest. Opgezweept door de ronkende auto’s die één voor één het asfalt uit de straat trokken voor de ingang van het Deventer Ziekenhuis, laadden we onze apparatuur in om daarna ook te vertrekken. Na een blik op de routekaart was het plan om ergens tussen Diepenveen en Olst de eerste shots te maken van de stoet auto’s. Maar al snel bleek dat de camera’s gewoon in de tas konden blijven, want de ene na de andere deelnemer vloog ons voorbij… niet zelden vrolijk zwaaiend. Onze Up was geen partij in deze dans van paardenkrachten.

Foto: Raalte Clopedie

Plan B

Wilden we überhaupt nog rijdende sportauto’s willen filmen, dan moesten we het uit een ander vaatje tappen. Dus, ‘plan B’; terug naar Deventer en dan laagvliegend via de A1 naar Holten. Als we flink gas zouden geven konden we op tijd op de Holterberg zijn waar de deelnemers zouden lunchen. En dat lukte. Terwijl de coureurs en hun bijrijders in een broodje kroket hapten, namen wij even verderop onze posities in. Camera’s in de aanslag. Even later rolde het hele deelnemersveld aan onze lenzen voorbij en hadden we eindelijk onze eerste b-roll; het beeld dat je nodig hebt om een video aan te kunnen kleden.

Raket

Het tweede deel van de rally hadden we de zaken wat beter voor elkaar, al bleef het een flinke race tegen de klok voor de  Up. De sportwagens uit het deelnemersveld lieten geen verkeerslicht onbenut om hun spierballen te tonen door bij groen vol passie als een raket te vertrekken.
Uiteindelijk waren we dankzij een short cut op tijd bij de finish in Raalte en konden we zelfs nog even in stappen in een klassiek gele Porsche 911 om de laatste POV-shots te draaien. Al met al een fantastische dag met alleen maar glunderende gezichtjes. Niet alleen bij de bijrijders maar ook bij de bestuurders. Want die mannen werden achter het stuur van een sportwagen net zo goed weer kind.

 

 


Voor het Deventer Ziekenhuis maken wij patiëntcommunicatiefilms: van een nieuwe heup tot kennismaken met de dokter. Bekijk meer van onze communicatiefilms hier.